Rizoden | Eenvoud is het elimineren van alle onnodige details
21820
post-template-default,single,single-post,postid-21820,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Eenvoud is het elimineren van alle onnodige details

Eenvoud als tegenhanger van complexiteit is een mooie drijfveer bij de inrichting van organisaties. Complexiteit verwijst naar de aard van de situatie waarin we ons bevinden. Daarin spelen de voortdurende dynamiek en onvoorziene gebeurtenissen de hoofdrol. We kunnen niet meer om de realiteit van complexe vraagstukken heen. In plaats van oplossingen zoeken die de organisatie verder compliceren doen we er goed aan om eenvoud te brengen in de complexiteit door onnodige details weg te laten.

De uitdaging is om organisaties te ontwerpen waarin het allemaal simpeler, een stuk eenvoudiger aan toe gaat. Waar planning geen tijdsintensieve cijferoefening is en waar eindeloze procedures voor besluitvorming voorkomen worden door gebruik te maken van intuïtie en gezond verstand. Meervoudig kijken door het betrekken van medewerkers zorgt daarnaast voor een breder handelingsperspectief. Dit geldt niet alleen voor grote bestaande organisaties maar ook voor start-ups die complexiteit kunnen voorkomen door eenvoud vanaf de start te borgen. Flexibele en wendbare organisaties waar veel efficiënter gewerkt wordt én dat ook nog eens met meer focus en betere resultaten.

Eenvoud is niet versimpeling, maar juist het voorkomen van complexiteit door te focussen op de essentie. Minder regels, procedures en systemen zijn de grootste uitdagingen voor organisaties die zich staande wil houden in een wereld vol complexiteit.